Za Divčibare turizam je vrlo razvijena delatnost, turistička ponuda Divčibara izuzetno je velika, tako da turističko mesto Divčibare ima mnogo toga da ponudi svim turistima bilo da je u pitanju etno seoski ili planinski turizam. Na ovom relativno malom prostoru možete da pronađete veliki broj smeštajnih kapaciteta, značajne atrakcije koje mogu da vam odmor ulepšaju i upotpune, značajne spomenike kulture i istorije koje možete posetiti i koji vam mogu otkriti davno skrivene tajne.

Mesto Divčibare turistička ponuda

Ako za vaš naredni odmor birate baš Divčibare turistička ponuda je veoma raznovrsna i vrlo bogata, tako da verujemo da za sebe možete da nađete mnogo zanimljivih stvari da posetite dok odmarate na Divčibarama. Danas je Divčibare turističko mesto koje privlači veliku pažnju turista van Srbije, posebno iz zemalja koje se nalaze u neposrednom okruženju, tako da se tokom svake sezone uvek traži karta više za dolazak na Divčibare, uvek mesto više za smeštaj svih onih koji žele svoj odmor da provedu na padinama Divčibara.

Turizam postaje grana privrede koja se u Srbiji sve više razvija, a s tim u vezi povećava se i broj atraktivnih turističkih destinacija koje svi zainteresovani turisti iz Srbije ili okoline mogu da posete. Jedna od omiljenih destinacija turista poslednjih godina jeste Divčibare, divno planinsko mesto, koje se nalazi u predelu Zapadne Srbije i koje svim posetiocima nudi prava uživanja u toku trajanja zimske, ali i letnje turističke sezone.

Divcibare turizam

Etno, seoski i planinski turizam

Na ovim prostorima posebno je razvijen etno turizam Divčibare može da ponudi čitav spektar raznovrsnih smeštaja i restorana u etno stilu, koji su sve popularniji poslednjih godina. Etno turizam je posebno razvijen u okolnim selima Divčibara, a posetioci koji ovde dolaze veoma su zadovoljni ponudom i uslugom koju dobiju, tako da se stalno iznova vraćaju, da još malo uživaju u svim tim lepotama Divčibara.

Takođe, u ovoj oblasti razvijen je i planinski turizam Divčibare svake godine ugosti na hiljade posetilaca koji ovde dolaze zbog skijanja, uživanja na snegu i drugih zimskih zabava. Tokom zimske sezone Divčibare vrvi od svih ljubitelja zimskih čarolija, tako da ukoliko želite da ovu zimu provedete na mestu koje je svake godine sve traženije, na Divčibarama, morate na vreme rezervisati svoje mesto.

Samo nekoliko dana odmora na Divčibarama pružiće vam priliku da se uverite da je Divčibare jedno od najzanimljivijih turističkih mesta u Srbiji, da je turistička ponuda koju ovaj kraj nudi veoma kvalitetna i da će učiniti da vaš odmor bude potpuno nezaboravan.

Divcibare turisticka ponuda