Vajati Divčibare – Ako za vašu narednu avanturu birate Divčibare vajati mogu biti jedna zanimljiva opcija za vas, posebno ukoliko nikada do sada niste odsedali u vajatima. Vajati na Divčibarama se mogu sresti svuda po ovom planinskom kraju, to su malene, drvene kućice, koje su uređene tako da prime posetioce koji žele u njima da odsednu i borave tokom svog odmora na Divčibarama.

Na Divčibarama se poslednjih godina posebno razvija planinski turizam, razvija se turizam u etno stilu, što govori o tome da se polako vraćamo korenima, da posle velike pažnje koju smo posvećivali velikim svetskim metropolama, želimo da obiđemo i sve lepote koje naša zemlja skriva, da vidimo kako se nekada živelo i kako je to drugo vreme bilo opuštenije, mirnije i možda lepše za život.

vajati divcibare vajati na divcibarama

Ukoliko i vi planirate odmor tokom zimske sezone i razmišljate o pravom planinskom turizmu, naša preporuka je da posetite vajate na Divčibarama, koji vam mogu dati jedan poseban ugođaj i drugačiju dimenziju odmora, od svih do sada.

U obližnjim selima, gde možete pronaći vajate, najčešće postoji i mogućnost da uživate u pravim tradicionalnim specijalitetima srpske kuhinje, koji se ovde još spremaju na starinski način, tako da možete uživati u punom ukusu nekadašnje Srbije.

Jedno novo i zanimljivo iskustvo u svakom slučaju, verujemo da vredi probati, a na vama je da na vreme rezervišete svoje mesto.

Danas na Divčibarama postoji i kompleks apartmana koji se nazivaju Divčibarski vajati. U pitanju su luksuzni apartmani, opremljeni za sva vaša uživanja, koji sa originalnim vajatima zapravo nemaju sličnosti, osim imena, ali ukoliko preferirate takvu vrstu odmora, možete i to pogledati, kada dolazite na Divčibare.

Ako su i vama zanimljivi vajati Divčibare može biti mesto na kome možete doživeti njihovu punu lepotu i čari, tako da će vam taj odmor sigurno ostati u lepom sećanju.

Ukoliko ste malo stariji, dođite da se podsetite kako se nekada živelo i kakve je sve lepote taj način života imao, ako ste malo mlađi, dođite da vidite kako su svi vaši preci živeli nekada, i bili srećni i dugovečni. Vajati na Divčibarama nude posebnu, drugačiju dimenziju odmora i zimovanja, koja vam se može vrlo dopasti, ukoliko ste ljubitelj tradicionalnih vrednosti.

Probajte ove zime vajate, verujemo da će vam biti zanimljivo i da ćete svakako poželeti da ponovo doživite to iskustvo.