Banja Vrujci kao veoma popularno letovalište i mesto za izlet mnogih turista predstavlja nezaobilaznu tačku na turističkoj karti Srbije, kao mesto koje treba posetiti.

Banju Vrujci posećuju turisti svih uzrasta, počev od dece i mlađih ljudi, koji uživaju na bazenima sa termomineralnom vodom i noćnom provodu, pa sve do onih starijih koji u banju dolaze zbog blagotvornog dejstva banjske vode, terapije sa banjskim blatom i zbog lečenja mnogih bolesti.

Čuvena prvoklasna voda za piće, koja se do pre nekog vremena prodavala kako u Srbiji tako i u inostranstvu, flaširala se bez ikakve dodatne prerade i tehnološke dorade što dovoljno govori o njenom kvalitetu.

banavrujci1

Neki od faktora koje utiču na veliku popularnost koju Banja Vrujci ima poslednjih godina su veoma povoljan geografski položaj koji banja ima u odnosu na gradove i mesta u Srbiji, lekovita voda koja se koristi za piće i kupanje, mnoštvo zelenila i netaknute prirode, domaća zdrava hrana, gostoljubivi i gostoprimljivi ljudi i domaćini, uvek spremni da izađu u susret svojim gostima.

Glavni smeštajni kapaciteti se nalaze u Hotelu Vrujci koji u svom sastavu ima spoljne i unutrašnje bazene, saunu, đakuzi, restoran a u ponudi za smeštaj u Banji Vrujci su apartmani i sobe.

U Banji Vrujci postoji zdravstvena stanica, pošta, mnoštvo vila apartmana i soba za izdavanje, nekoliko restorana, više bazena od kojih su najpoznatiji hotelski i bazeni Nova Banja.

Uz povoljnu umerenu klimu, svež vazduh, zdravu hranu kao i banjsku vodu koja na banjskom izvoru izvire velikom brzinom, lako je zaključiti razloge velike popularnosti Banje Vrujci, baš kao i konstantno povećanje posećenosti iz godine u godinu.

Banja se nalazi u opštini Mionica, na putu između Ljiga i Mionice, udaljena je od Beograda oko 90 kilometara.

banavrujci2

Reka Toplica koja teče kroz Vrujce, dobila je ime po tome što je i zimi i leti topla, čak i kada je napolju veoma niska temperatura, ova reka se ne ledi i isparava od svoje toplote.

U Banji Vrujci postoje tereni za razne sportove, kao što su fudbal, košarka, tenis dok sportsko rekareativni hotelski kompleks nudi i druge mogućnosti za sport i rekreaciju.

Pored plivanja u bazenima, posetioci banje imaju mogućnost za pešačenje. Za ovu namenu postoje napravljene pešačke staze, tačnije više njih tako da gosti mogu da izaberu svoju turu za šetnju, ili da svakoga dana koriste drugu stazu.

Restorani u Banji Vrujci u svojoj bogatoj ponudi najrazličitijih jela imaju sva jela tradicionalne kuhinje i domaće proizvode i specijalitete.

Ukoliko nameravate da posetite Banju Vrujci bilo kao izlet na jedan dan sa Divčibara ili na više dana, nećete se pokajati ukoliko ste ljubitelj kupanja u bazenima, šetnje, svežeg vazduha, zdrave vode, hrane, čistog vazduha i prirodnih lepota.

banavrujci3