Šta videti na Divčibarama? Šta treba obići? Ovo su samo neka od pitanja koje se turisti pitaju kao i šta videti i šta obići u bližoj i široj okolini Divčibare planine. Sigurno se pitate kada dolazite na Divčibare šta obići, koje su znamenitosti, interesantna mesta i predeli koje nikako ne treba zaobići. Kada je u pitanju planina Divčibare šta treba videti kao i šta treba obići i nipošto ne zaobići, pročitajte u temi ispod.

Divčibare šta treba obići – Sta treba videti i obići na Divčibarama?

U životu svakog čoveka odmor je jedna od važnih stavki, jer je s vremena na vreme potrebno usporiti. Opustiti se i pobeći od poslovnih obaveza, napuniti baterije za sve nove izazove koji vas očekuju u budućnosti. Da bi odmor bio potpun i zaista efikasan, treba pronaći idealno mesto. Na kome možete uspostaviti pravi balans sa prirodom, sa samim sobom. Sa svim stvarima koje vas okružuju.

divcibare sta treba videti

Idealnih mesta nema mnogo, ali kada za sebe pronađete jedno, želite da ga čuvate što više. Da ga obilazite neprestano i da u njemu uživate što više. Jedno mesto koje ćete danas malo bolje upoznati, kome je ovaj tekst namenjen jeste Divčibare, mesto koje može postati vaše utočište i vaše mesto za postizanje idealne ravnoteže.

Divčibare šta videti?

divcibare sta videti

Divčibare je vrlo darovit kraj, koji je svim posetiocima napravio toliko toga. Toliko da prosto nikada ne znate šta će vas još u ovom kraju iznenaditi. Prostorno, Divčibare nije veliko naselje i nema mnogo stanovnika, ali ima veliko srce i dovoljno mesta da primi sve one koji požele da provedu pravi odmor, da uživaju u planinskom ambijentu i da upoznaju jednu drugačiju stranu Srbije.

sta videti na divcibarama

Ovo je kraj potpuno spojen sa prirodom. Na Divčibarama možete videti toliko prirodnih lepota, toliko biljnih i životinjskih vrsta kojih ima svuda po planini. Toliko izvora sa hladnom, bistrom vodom, ali i toliko vodopada, skrivenih od pogleda, koji vas samo šumom podsećaju da su tu. Divčibare je pravi odmor i za oči i za dušu. Jer gde god pogledate možete videti prelepe pejzaže, koji vas mogu opustiti i koji u vama mogu da probude neko blaženstvo, neki osećaj spokoja.

divcibare sta videti 1

Divčibare šta obići?

Ukoliko budete uporni i ako imate dovoljno snage i spremnosti, kada dođete na Divčibare obavezno se popnite do Crnog vrha. Odande je pogled na čitav ovaj kraj fenomenalan, sigurno će vas potpuno ostaviti bez daha. Ovo je jedan od poznatijih vrhova na Maljenu, pa je često prepun posetilaca i svih onih koji su ljubitelji pravog planinarenja. I ostali vrhovi Maljena mogu biti interesantni. A vaša nova tradicija može postati obilazak bar jednog vrha svaki put kad dođete na Divčibare.

divcibare sta obici

Uspomene koje budete skupili na padinama Divčibara sigurno će vam biti jedne od najdražih. Jer svaka slika sa Divčibara izgledaće kao da priča svoju priču. Kao da je naslikana najdivnijim bojama i kao da je tek sad uslikana. Koliko god godina da prođe od tada. Verujemo da će vam se to sigruno dopasti, jer Divčibare nudi tako neponovljiva iskustva, koja ćete ceniti i pamtiti.

divcibare sta obici 1

Dolazak na Divčibare je već postao tradicija za mnoge porodice širom Srbije. Ali i i za turiste iz regiona. Jer je iskustvo pokazalo da se mnogi ponovo vraćaju na Divčibare kada jednom osete gostoljubivost meštana iz ovog kraja. I kada se uvere u sve prednosti Divčibara kao turističke destinacije. Turizam na Divčibarama je poslednjih godina vrlo razvijen u valjevskom kraju, a Divčibare posebno prednjače u tome.

Divčibare planinarenje, skijanje, manifestacije?

O tome najbolje svedoči veliki broj posetilaca, koji tokom čitave godine dođe na Divčibare. Da li na skijanje, ili možda na planinarenje, na neku od manifestacija koje su veoma česte u ovom kraju. Posebno tokom letnje sezone. Ono što još Divčibare izdvaja jeste i činjenica da se u bližoj okolini nalazi i nekoliko etno sela. Etno sela na Divčibarama sa kompletnom ponudom smeštaja, hrane i aktivnosti, koje mogu biti interesantne posetiocima.

divcibare sta treba videti 1

Koje ski staze treba videti i obići na Divčibarama?

U svakom trenutku tokom godine Divčibare vrvi od posetilaca, koji iz različitih razloga žele da obiđu ovaj kraj. Neko dolazi zbog skijanja, jer su ski staze vrlo lepe i uređene, te iz tog razloga i veoma posećene poslednjih godina. Neko dolazi zbog svežeg vazduha i šetnji koje mogu učiniti čudo za oporavak organizma i za opšte zdravstveno stanje. Neko dolazi da istražuje raznovrstan biljni i životinjski svet, po kome je ovaj kraj veoma poznat. Neko želi da se napije sveže, hladne vode sa Divčibarskih izvora ili da istraži unutrašnjost pećina, koje su u ovom kraju već čuvene nadaleko. Svako ima svoje razloge, tako da verujemo da kad jednom dođete na Divčibare i vi ćete naći svoj omiljeni kutak. Svoju zanimaciju, koja će vas uvek privlačiti nazad Divčibarama.

divcibare sta treba videti 2

Divčibare šta treba videti leti a šta obići na Divčibarama zimi?

Divčibare je savršena destinacija za vaš odmor, tokom zime ili leta, kad god poželite da se opustite i pobegnete od gradske gužve ili seoskih poslova. Ovo je mesto na koje možete da dođete i zbog rekreacije, koja će vam biti preko potrebna. Ovde možete da izbacite svu negativnu energiju iz sebe i da budete preporođeni. Ako samo želite da šetate, da odmarate i da uživate u pravim gurmanlucima koji su sa mnogo ljubavi pripremljeni za sve posetioce. Jela prirpremljena samo od prirodnih sastojaka i na tradicionalan način, i to možete da nađete na Divčibarama.

Ovo je mesto za sve, sve što poželite ovde možete ostvariti bez problema. Jer na Divčibarama svi znaju da su posetioci uvek najvažniji i uvek se trude da ih ugoste na najbolji mogući način. Jedno od divnih mesta u Srbiji, koje može biti vaš najbolji izbor, u svakom trenutku, u svakom godišnjem dobu, za sve prilike. Divčibare, vaše mesto za sve uspomene i divne trenutke, kojih ćete se rado sećati.

divcibare sta videti i obici

Neka od značajnijih turističkih destinacija blizu Divčibara su:

Vodopad Skakalo, Crni Vrh, Izvor Studenac, Ribnička pećina, Petnička pećina, Taorska Vrela.

Rajac, Reka Ribnica, Struganik (Rodna kuća Vojvode Živojina Mišića), Ravna Gora, Reka Gradac, bazeni i istraživačka stanica Petnica, Banja Vrujci (lekovita voda, bazeni, lekovito blato, akva park), Mionica, Valjevo… Detaljnije pogledajte na Divcibare okolina

Srodne teme i popularna turistička mesta

Divcibare mapa

Banja Vrujci

Nekretnine Divčibare

Divčibare kuće prodaja

Prirodne lepote planine Divčibare

Valjevo

Manastir Bogovadja

Mionica

Manastir Lelić

Manastir Jovanja

Manastir Pustinja

Manastir Ćelije

Manastir Dokmir