Divčibare privreda je strana na kojoj će biti predstavljene firme sa Divčibara i okoline. Kamenolomi (prirodin kamen), stovarišta, prevoznici, farme, plastenici cveća i firme za transport robe na Divčibarama.

Stovarište građevinskog materijala Miša Divčibare Stovarište Miša je privatna firma čija je glavna delatnost proizvodnja, prodaja i transport svih vrsta građevinskog materijala. Kod nas možete pronaći sve što vam je potrebno počev od blokova, crepa, cigli, građu, daske, letve, podupirače, cement, lepak, šoder, pesak i još mnogo toga. Sav materijal dostavljamo na vašu kućnu adresu ukoliko nosivost ne premašuje 12 tona, uz minimalne troškove. Nudimo izuzetno povoljne cene za sve proizvode koji su u ponudi.

Privredna aktivnost u okolini Divčibara je veoma raznovrsna i značajna za ukupnu privredu Srbije. U ovoj oblasti postoji veliki broj mali preduzeća i preduzetnika koji svojim aktivnostima nastoje da doprinesu ukupnom razvoju privrede valjevskog kraja i pomognu unapređenju ukupne ekonomske situacije u Srbiji.

Privreda se u ovom kraju počela razvijati najpre kao podrška turizmu koji je počeo znatno da se unapređuje, da bi danas sve delatnosti i privredne grane koje su na Divčibarama zastupljene, pokrivale čitavo tržište zemlje i obezbeđivale proizvode i usluge vrhunskog kvaliteta svim građanima Srbije, ali i šire.

Okolina Divčibara jeste pogodno mesto za mnoge delatnosti, a imajući u vidu da su Divčibare sve značajniji turistički centar Srbije, jedna od delatnosti koja je u ovom kraju najrazvijenija jeste svakako ugostiteljstvo.

Veliki broj restorana, hotela, privatnih kategorija smeštaja, i slično, nalazi se u okolini Divčibara, kako bi se svim turistima koji dođu u ove krajeve boravak maksimalno ulepšao.

divcibare privreda

Pored ugostiteljstva, ovaj kraj je poznat po nalazištima prirodnog kamena, tako da se veliki broj firmi iz ovog kraja bavi preradom kamena struganika i snabdevanjem čitave zemlje prirodnim kamenom. U okolini Divčibara postoji veliki broj rasadnika, koji su specijalizovani za pojedine vrste biljaka, koje su tražene na celom tržištu, a posebno u ovom valjevskom kraju. Takođe, građevinske firme su poslednjih godina u ekspanziji, a transport se razvija decenijama, tako da je ovaj kraj sa ostatkom zemlje veoma dobro povezan.

Privreda Divčibara sve je razvijenija iz godine u godinu, sa povećanim interesovanjem mnogih domaćih i stranih turista za ovu destinaciju, pa se samim tim stvaraju i uslovi za brži napredak privrede, koji bi pratio sve intenzivniji razvoj turizma. Privredna aktivnost u okolini Divčibara najviše se razvija uz podršku malih, porodičnih firmi iz ovog kraja, uz unapređenje delatnosti privatnih preduzetnika i svih ostalih kompanija koje svoje sedište imaju u ovom valjevskom kraju.

Turizam je privredna grana koja se u ovom delu zemlje najviše razvija, a podršku turizmu daju sva ostala ugostiteljska, transportna preduzeća, mnoge radnje samostalnih delatnosti i slično, sa ciljem da se svi posetioci ovog kraja ugoste na pravi način i da im se obezbedi maksimalno uživanje u posetama Divčibara, ali i podrška u svim ostalim privrednim segmentima.