Divčibare ski staze – Ski staze na Divčibarama nalaze se u blizini odmarališta, tako da gde god da ste odseli ili da se nalazite trenutno, uvek postoji neka zanimljiva ski staza koja vam je blizu. Svaka staza namenjena je različitim kategorijama skijaša, od onih najveštijih koji skijaju godinama, pa sve do početnika, pa čak i onih najmlađih, jer određene ski staze imaju delove koji su prilagođeni potpuno deci, koja žele da nauče da se bave ovim interesantnim sportom.

Divčibare ski staze

Zbog velikog interesovanja turista za posetu Divčibarama u toku zimskog perioda, urađene su četiri ski staze i na njima su izgrađeni ski liftovi.

Najduža staza, od 800 metara, sa žičarom, nalazi se na padini Crnog vrha. Staza je osvetljena, pa se može koristiti i za noćno skijanje, a njen kapacitet je 700 skijaša na sat.

Kod odmarališta „Zmaj“, zatim na Golupcu, kod beogradskog dečjeg odmarališta, te kod hotela „Maljen“ postoje ski staze u dužini od po 300 metara i sa kapacitetom od po 200 skijaša na sat.

Za pripremu skijaških staza nabavljen je tabač snega.

U zimskoj sezoni se oprema za zimske sportove može iznajmiti na nekoliko mesta.

ski staze na Divcibarama

Skijanje u Srbiji postaje poslednjih godina sve popularniji sport, a za to je zaslužna i činjenica da postoji sve veći broj uređenih skijališta, na kojima pravi ljubitelji ovog sporta mogu potpuno uživati. Jedna od oblasti koja je tokom zimske sezone u Srbiji sve posećenija jeste i Divčibare, koje danas nudi ski staze svetskog glasa, na kojima svi skijaši mogu uživati u pravim čarima zime i provoditi vreme u bavljenu omiljenim zimskim sportom.

Ski staze na Divčibarama

Nekoliko zimskih staza na Divčibarama koje danas stoje na raspolaganju svim gostima potpuno su uređene i prilagođene skijašima svih uzrasta i dostignutog stepena skijanja. Svaka staza koja danas postoji na Divčibarama povezana je ski liftovima, što omogućava jednostavan dolazak do staze i korišćenje staze lako i jednostavno.

Osvetljene ski staze pogodne su i za noćno skijanje, koje ima neku posebnu draž. Sve staze su sasvim opremljene, spremne potpuno da prime sve ljubitelje uživanja na snegu, a ukoliko ne posedujete sopstvenu opremu za skijanje, istu možete iznajmiti na nekoliko lokacija, tako da ništa ne može da ugrozi divan dan koji ćete provesti na snegu.

Svi posetioci istuču da je skijanje na Divčibarama poseban užitak, daje jedan sasvim drugačiji doživljaj u bavljenju ovim zimskim sportom u poređenju sa svim ostalim mestima za skijanje u Srbiji. Ski staze na Divčibarama su relativno nove, i možda još ne toliko istražene od strane turista kao u ostalim skijaškim centrima, tako da ovde možete da doživite pravu avanturu na snegu, jer vam ski staze Divčibare mogu obezbediti posebnu čaroliju skijanja, koja će vam se sigurno dopasti.

Posetite i vi ovaj sve interesantniji skijaški centar u valjevskom kraju, dođite da uživate u pravim snežnim vratolomijama i doživite jednu drugačiju dimenziju skijanja, jer jedino Divčibare mogu da vam daju potpuni doživlja zimskog odmora na jednom mestu, gde uz skijanje možete uživati u mnogim drugim aktivnostima, koje će vaš odmor učiniti posebnim i neponovljivim.

divcibare ski staze