Divčibare sportski tereni – Na različitim lokacijama nalaze se na Divčibarama tereni za male sportove. Kod odmarališta Zmaj i hotela Divčibare izgrađena su igrališta za košarku, odbojku, rukomet i mali fudbal, a kod ovog drugog i dva teniska, dok je još jedno urađeno kraj puta za beogradsko dečje odmaralište pod Golupcem, kraj kojeg pak ima više terena za košarku, kao i jedan za rukomet i mali fudbal.

I kod auto-kampa Breza postoji košarkaško igralište. Za odbojku je sređen plac kod odmarališta Industrije motora i traktora. Kod hotela Maljen, na mestu na kome je ranije bio rasadnik, počeli su, prvih jesenjih dana 1995. godine, radovi na gradnji terena za veliki fudbal, ali ni do danas nisu završeni.

Kod svih dečjih odmarališta napravljena su dečja igrališta, a takođe i kod divčibarske crkve. U neposrednoj blizini je i park šuma u kojoj je zastupljeno sve drveće koje raste na Maljenu.

kosarkaski-i-fudbalski-tereni-divcibare

Danas je Divčibare prava turistička destinacija za sve one koji su ljubitelji aktivnog odmora, koji vole da svoj odmor provedu u neprestanim šetnjama, u bavljenju raznovrsnim sportskim aktivnostima ili da na drugi način ispune svoje vreme na odmoru.

Sportski tereni na Divčibarama mogu se naći u svakom kutku ovog turističkog mesta, tako da svoj odmor možete da upotpunite takmičenjima u košarci sa društvom, druženjem na teniskim terenima ili možda igranjem malog fudbala sa vašim klincima.

Aktivan odmor je vrlo popularan poslednjih godina, a Divčibare je potpuno u trendu i prati savremene tokove, kada je ova vrsta odmora u pitanju.

Divčibare postaje sve poznatije mesto za bavljenje sportskim aktivnostima, tako da se danas veliki broj škola odlučuje za organizovanje rekreativnih nastava ili ekskurzija upravo na ovom mestu.

Bavljenje sportom se sve više propagira kao obavezni deo zdravog života, posebno u današnjem vremenu, kada se brzo živi i kada su neke navike u vezi sa sportskim aktivnostima zaboravljene ili se praktikuju samo na računarima.

Divčibare nudi mogućnost vraćanja zaboravljenim tradicijama, uživanje u mnogim sportovima i druženje sa prijateljima ili meštanima, na nekom od mnogobrojnih terena koji na ovom delu planine Maljen postoje.

Svejedno da li ste ljubitelj košarke, rukometa ili odbojke, volite tenis ili mali fudbal, sve ove zanimacije možete da pronađete na obroncima Divčibara, da uživate u pravom odmoru i rekreaciji kakvu niste odavno doživeli.

teniski-tereni-divcibare

Ono što je još svakako prednost jeste to da pored terena, postoji veliki broj dečijih igrališta, na kojima klinci mogu uživati u svojim sportskim disciplinama.

Još jedna vrlo bitna stvar jeste da su svi sportski tereni na Divčibarama renovirani u poslednjih nekoliko godina, održavaju se redovno, posebno tokom letnje sezone kada su najposećeniji, a svi ljubitelji ovakve vrste odmora u blizini sportskih terena mogu naći idealan smeštaj, kako bi bili što bliže ovim mestima koja su poznata po najvećim druženjima.

Posetite sportske terene na Divčibarama, uživajte u nadmetanjima sa prijateljima ili ljudima koje ste tek upoznali, upravo tu na sportskom terenu, jer su sigurno fanovi kao i vi.

Doživite jednu drugačiju dimenziju aktivnog odmora, posetite Divčibare, a mi vam nudimo pregled najznačajnijih sportskih terena, koje možete naći na ovom područiju i na kojima možete uživati u mnogim sportskim nadmetanjima.