Kako doći na Divčibare – Do Divčibara se može doći iz više pravaca, dobro je povezano sa svim većim mestima i gradovima Srbije.

Na Divčibarama se ukrštaju putevi iz tri pravca: od Mionice, od Kaone (vrh Bukova na putu Valjevo-Užice) i od Požege. Preko ovih mesta Divčibare su dobro povezane sa svim centrima iz kojih se očekuje i ostvaruje priliv gostiju.

Divčibare su udaljene od Valjeva 38 kilometara bilo da se ide putem preko Rajkovića ili preko Kaone. Oba puta su asfaltirana, a na putu Kaona-Divčibare urađeno je, na Velikoj paljbi, mesto za odmor kao vidikovac.

Najkraća veza Beograda sa Divčibarama je u dužini od 104 kilometra Ibarskim putem do Županjca, odakle se skreće preko Bogovađe i Donje Toplice za Mionicu. Međutim, motorizovani turisti ga izbegavaju zbog slabog kvaliteta dela puta od Županjca do Mionice. Stoga turisti, sem u prevozu autobusima na redovnoj liniji, koriste pravac preko Divaca i Mionice u dužini od 117 kilometara ili preko Ljiga i Mionice u dužini od 128 kilometara.

Preko Valjeva, Loznica je udaljena 113 kilometara, a Šabac 106, dok je Novi Sad udaljen 177 kilometara.

Putem preko Požege i Tometinog polja, od Užica do Divčibara ima 64 kilometra, a preko Kosjerića i Kaone 74 km.

Preko Ljiga i Mionice, Čačak je udaljen 120 kilometara, a Kraljevo 133.

Redovan autobuski prevoz putnika do Divčibara organizovan je iz pravca Beograda, Valjeva i Požege.

Mapa kako doci na Divcibare

Dolazak na Divčibare, tokom letnje ili zimske sezone, može za sve vas biti prava avantura. Skoro da se može reći da svi putevi vode u Divčibare. Odakle god da se uputite na Divčibare, možete stići relativno brzo, samo pratite putokaze koji vas vode prema Valjevu.

Divčibare, smešteno u Zapadnoj Srbiji, predstavlja zapravo mesto kroz koje prolaze brojni putevi i pravci, tako da svi posetioci iz bilo kog dela Srbije, ali i iz regiona, mogu da pronađu svoju putanju do Divčibara.

Putevi kojima možete doći na Divčibare obeleženi su adekvatno, tako da će biti dovoljno da pratite putokaze ili da imate mapu, koja će vas voditi kroz sve puteve da biste brzo i sigurno stigli na Divčibare.

Na Divčibare možete doći autobuskim prevozom, a tokom sezone autobuski prevoz posebno je intenziviran kako bi se svi posetioci prevezli do turističkog centra Divčibare.

Ukoliko planirate na put do Divčibara ići svojim kolima, tom prilikom bi trebalo da znate da je udaljenost Divčibara od Beograda oko 104 kilometara, od Novog Sada oko 177 kilometara, dok od Valjeva do Divčibara ima oko 35 kilometara.

Zato pratite puteve koji vode u Valjevo, sigurno nećete pogrešiti, naći ćete najkraći put do Divčibara, do vaše buduće omiljene destinacije kako za zimovanje, tako i za letovanje.

Ukoliko želite da dođete do Divčibara najbrže moguće, bez maltretiranja i napora, onda možete otići do najbliže turističke agencije koja u svojoj ponudi ima Divčibare, najčešće agencije mogu organizovati i prevoz do Divčibara, autobusima ili kombi vozilima, u zavisnosti od broja turista.

Put do Divčibara je uglavnom pregledan, očuvan, tako da ne bi trebalo da imate bilo kakvih poteškoća da stignete na odredište.

Divčibare se nalazi ušuškano na delu planine Maljen koji je veoma povoljan po svim mogućim aspektima, od klime, preko geografskog položaja, do svih lepota kojima je Divčibare okruženo.

Doći do Divčibara jeste vrlo jednostavno, odakle god da dolazite. Ovo je mesto u Zapadnoj Srbiji koje je veoma poznato i koje je popularno kako širom Srbije, tako i u regionu, svi znaju gde se nalazi i mogu da vas upute kako najkraćim putem da stignete do tamo.

Odakle god da dolazite trebaće vam najviše 2-3 sata da stignete na Divčibare i da započnete vaš odmor, na koji ste dugo čekali.

Dođite na Divčibare, izaberite put koji vam najviše odgovara i upustite se u avanturu koja vas na ovom putu očekuje.